Sok z Kapusty Kiszonej 100% Bio 300ml Ekologiczny

LOOK FOOD Sp. z o.o.

251

Produkt dostępny

do 30 dni

Cena: 4,19 zł

Sok ten uzyskuje się poprzez bezpośrednie tłoczenie soku z kapusty i marchwi kwaszonych oraz pasteryzację. Zawiera witaminę A, E, K, PP, C, B1, B2, oraz związki mineralne m.in. wapń, potas, magnez, mangan, siarka, arsen, żelazo, fosfor, molibden. Ma działanie przeciwnowotworowe. Pobudza produkcję czerwonych krwinek. Jest moczopędny. Hamuje wzrost polipów jelita grubego. Działa kojąco na wrzody żołądka. Pobudza układ odpornościowy. Niszczy bakterie i wirusy. Działa korzystnie na procesy wzrostu. Przeciwdziała chorobie wieńcowej. Obniża poziom cholesterolu. Reguluje pracę przewodu pokarmowego.

Kiszone warzywa to naturalne probiotyki będące źródłem kwasu mlekowego - powstałego podczas fermentacji substancji, która oczyszcza organizm i wzmacnia system obronny, chroniąc nas przed chorobami.

Kiszenie warzyw to najlepszy sposob obróbki żywnośći, podczas któryej zostaje zachowana maksymalna ilość witamin i minerałów zawartych w warzywach (chodzi głównie o witaminę C i prowitaminę A ).Jak wiadomo, duża dawka witaminy C poprawia odporność organizmu na infekcje, natomiast witaminy z grupy B, których ilość których ilość zwiększa się podczas kiszenia poprawiają pracę układu nerwowego oraz koncentrację.

Probiotyki występujące w kiszonkach regulują skład mikroflory jelitowej, a co za tym idzie poprawiają trawienie, usuwają toksyny. Z kolei acetylocholina wytwarzana w wyniku fermentacji obniża ciśnienie krwi, poprawia perystaltykę jelit, a także odpowiada za przekazywanie impulsów nerwowych.

Dodawanie opinii możliwe jest tylko dla osób zalogowanych.
Zaloguj się lub zarejestruj aby dodać swoją opinię.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Sok z Kapusty Kiszonej 100% Bio 300ml Ekologiczny

Sok z Kapusty Kiszonej 100% Bio 300ml Ekologiczny

  • 1 2 3 4 5